Ibland är det bara hårdhandskar som hjälper

Härom dagen upplevde vi åter en upploppslikande händelse i Rinkeby utanför Stockholm. Poliser blev anfallna av maskerade personer som kastade sten på dem när de grep en efterlyst person. Kan tänka mig att situationen var mycket allvarlig när man som polis skjuter verkanseld. Det skall mycket till att göra det i sammanhang där det är mycket folk.

Jag har varit och besökt området ett par gånger med polisen och detta är ett av de områden i Sverige där Sveriges Rikes Lag inte gäller utan de kriminella gängens lag. Och det blir bara värre och värre. Tyvärr har vi en regering och rikspolischef som tydligen inte inser allvaret i situationen.

Min analys är att ett antal nyckelpersoner (busar) omedelbart borde avlägsnas och om så fodras med rejäla hårdhandskar. Sedan bör det följas av en massiv polisiär närvaro tills förutsättningarna finns för social insatser. En av mina deviser som polis är att det nästan alltid finns något gott i alla människor men då måste det löna sig att göra gott. Lönar det sig att göra ont/ illa kommer ofta de krafterna att dominera.

Det som skulle behövas är en massiv polisiär insats och kanske t.o.m. med hjälp av militär. Om det är juridiskt möjligt vet jag inte men ordet NÖDSITUATION ligger nära tillhands. Nöd bryter lag. Vi använder ju vår militär utomlands för att hålla ordning och reda. Naturligtvis är detta först och främst en polisiär uppgift men om vi inte snart får stopp på denna utveckling kommer det att behövas än mer våld för att få bukt med problemet. Om så är fallet är jag beredd att använda samhället samlade resurser.

Många av de killarna som nu är gatans parlament behöver vi för att bygga vårt land, men då måste vi få dem till goda medborgare. Hur längre vi dröjer  ju mer våld fodras och risken ökar drastiskt att många unga människor har gått förlorade.