Mannen som skådar in i kristallkulan

Har nu lämnat kammaren efter att han lyssnat på Löfvens regeringsförklaring och vilka statsråd han utsett.

”Sverige är i ett allvarligt läge. Arbetslösheten har bitit sig fast på höga nivåer. Skolresultaten rasar och välfärden uppvisar stora brister. Klyftorna växer och ojämställheten mellan kvinnor och män kvarstår. Sverige missar 14 av 16 miljömål”  Detta säger Löfven i början av sin regeringsförklaring.

Jag måste nypa mig i armen för att förstå att jag befinner mig i Sverige. För det Sverige jag är i har en av EU:s absolut bästa ekonomier, arbetslösheten minskar, skolreformer har beslutats för komma bort från flumskolan och välfärden har de senaste åren tillförts stora resurser.

Blir lite arg på Löfven som fortsätter, helt osakligt, att svartmåla Sverige. Men som en blixt från klar himmel slår det mig…Löfven skådar framåt och med en socialdemokratisk regering kommer naturligtvis det bli som statministern säger. Löfven kommer att gå till historien som mannen som skådar in i kristallkulan.

Lämna ett svar