Ett plan som inte kan landa kommer inte att kunna starta

Vänsterpartiet och miljöpartiet vill lägga ned Bromma flygplats. Ja ja varför bli upprörd över det ..det är ju bara stockholmarnas problem. Eller är det inte det???

Nej det är i högsta grad en angelägenhet för oss här i Trestadsområdet . Ett flyg som inte kan landa kan heller inte starta. 95% av alla som flyger från Trollhättan/ Vänersborg har sin slutdestination Bromma. De är ofta resenärer som behöver komma till Stockholm tidigt (kl 07.25) och inte sällan vill komma hem samma dag. Skulle Bromma stänga skulle alternativet vara Arlanda. Men det är väl ok??

Nej tyvärr för de har inte kapacitet att ta mer plan vid ”morgonrusningen” utan då får man antingen lägga tidtabellen så att man startar mitt i natten eller landar mitt på dagen.  Det är samman problem vid ”eftermiddagsrusningen” Alltså flyget blir inte ett alternativ för de som behöver komma till Stockholm.

Man har gjort beräkningar att en nedläggning av Bromma skulle göra att 24 000 jobb försvinner och det skulle bli ett knivhugg i ryggen på tillväxten i vårt område.

Vänsterpartiet och mijlöpartiet vill också höja skatten på flygbränslet.

Det är med dessa partier Socialdemokraterna vill regera. Men att få något besked från dem i frågan om Bromma och flygbränselskatten låter sig icke göras. Vill du vara säker på att vi får behålla vår flygplats och säkra tillväxten i vårt område måste du rösta på Alliansen…..ja naturligtvis helst på oss moderater.

Lämna ett svar