Hotet från vänster

Stockholm badar i strålande sol och man kunde riktigt känna hur våren står på lut. Vi går mot ljusare tider…..åtminstone ur ett årstidsperspektiv.

Men det syns mörkröda moln vid horisonten. Den moderne kommunisten eller KGB agenten Putin verkar slagit in på redan upptrampande historiska stigar. På trettiotalet annekterade Tyskland delar av sitt närområde med motiveringen att alla tysktalande bör tillhöra Tyskland. Vi kan nu höra ekot från Ryssland om att tillvarat etniska rysssars intresse även om de bor i ett annat land. Nu är det Ukraina. Vid båda tillfällena är det en total avsaknad av respekt för andra staters suveränitet. Vi får innerligt hoppas att den historiska liknelse slutar här och att diplomatin kan lösa krisen i Ukraina.

Här hemma är det kanske inte hotet mot fred och frihet som ligger närmast till hand utan hotet mot jobben. Visita, som är besöksnäringens intresseorganisation, är djup oroade för jobben hos sina medlemmar. Besöksnäringen är en branch med små ekonomiska marginaler. När alliansregeringen sänkte krogmomsen och arbetsgivaravgiften för unga har enligt SCB 8. 000 nya jobb skapats. En ökningen med 9%. Över hälften av dessa jobb har gått till ungdomar under 24 år. När nu oppositionen föreslår att krogmomsen och arbetsgivaravgiften skall återställas bedömer Visita, med rätta, att dessa jobb går förlorade. Ett dråpslag mot våra unga.

Man kunde ju hoppas att detta  vänsterraseri för höjda skatter därmed skulle vara slut. Men nej vänsterpartiet annonserar skattehöjningar på 90.000 miljoner. Ett parti som ingår i det rödgröna regeringsunderlaget. Vänsterpartiets budgetförslag är massiv förflyttning från jobb mot bidrag. Så var en eventuell rödgrön regeringen hamnar vet ingen. Helt klar är ända att det kommer att bli betydligt högre skattehöjningar är socialdemokratins förslag på 30.000 miljoner. Och tro inget annat…det är Du som kommer att få betala..inte bara grannen.

 

Lämna ett svar