2.382

Vi skriv idag den 4 juli 2013, men låt oss gå tillbaka till december 2011. Efter en lång och uppslitande process orkade Saab inte längre och försattes i konkurs. Vägen dit hade kantats av olika intressenters förslag och ett högt och hetskt tonläge i debatten. Facket och socialdemokratin ropade i kör på oändliga miljon av skattepengar till en biltillverkarföretag, som bara hade ett problem..MAN SÅLDE INTE BILAR. Om alliansregeringen hade givit vika och gått in med stöd eller som ägare hade surt förvärvade skattepengar slösats bort. Pengar som var till för att finasiera vår gemensamma välfärd.

Igår talade vår statsminister Fredrik i Almedalen om jobben. 2011 sa han att alliansregeringen är beredd att stödja människor men inte företag. En jobbskapande politik skall vara just så. Arbetsmarknaden måste kunna ställa om och därför satsade alliansregeringen mycket pengar på…..just omställning. Alltså en möjlighet för de som förlorade sina jobb att kunna få ett nytt jobb. Facket, socialdemokratin och lokala politiker skrek i kör om hur alliansregeringen svek de anställda på Saab.

Hur gick det då? Idag ett och ett halv år efter Saabs konkurs har 1.334 av de 1448 tjänstemännen  och  1.048 av de 1.330 billbyggarna fått nytt jobb. Alliansregeringens politik för omställning har nu hjälpt 2.382 av 2.778 före detta Saabanställa vidare. Det är att satsa på människors möjlighet att få jobb istället för att slänga andras pengar i sjön..det som socialdemokratin vill. Vad är bäst….DÖM själva

Lämna ett svar