Varg….lämnar ingen oberörd

Vargfrågan är laddad och ingen eller åtminstone väldigt få vill att vargen skall utrotas. Man kan dock konstatera att hur många vargar som skall finnas ökar med avståndet från vargen. Med andra ord är entusiasmen därför högre i Stockholms innerstad än i Dalsland. Inte så konstigt för i Dalsland måste man leva med vargen. Barnen skall till skolan, tamdjuren betar runt knuten och svampen väntar i skogen.

En gammaldags varg, som skyr människan, är ofarlig, men tyvärr verkar undantagen bli fler. Svaret är nog att finna i allt för lite frisk blod.

I dagarna har regeringen satt ned foten i svaret till EU-kommissionen avseende vargfrågan. Regeringen gör det med stöd av forskningen. Det fanns två alternativ

Första alternativet var ett totalt antal vargar på 180 st och att den svenska stammen tillförs en ny individ varje år. Det andra alternativet var ett totalt antal vargar på 380 st och att den svenska stammen tillförs en individ vart annat år.

Regeringen valde det första alternativ som innebär att antalet vargar kan hållas på en lägre nivå. Det tror jag var klok och visar på att regeringen har förståelse för att vi människor också skall kunna leva tillsammans med våra rovdjur.

De är ett bevis på att vi moderater menar allvar när vi säger att hela Sverige skall leva.

Lämna ett svar