Farväl till världens högsta krogmoms

Anlände till Gotland och Visby igår efter en tidig avfärd från hemmet. Den vackra staden badade i sol. Kvällen avslutades med umgänge av många partikamraten, mest namnkunnig var talmannen Per, Filippa Reinfelt, Bea men också många andra goda vänner.

Vi bor på ett hotel alldeles utanför ringmuren. När vi kom in i vårt trevliga rum möttes vi av en broschyr från VISITA, svensk besöksnäring med rubriken ”103-åringen som bytte namn och sa farväl världens högsta restaurangmoms”.

Visitas budskap var att det bytt namn från SHR till Visita och att alliansregeringen sänkt krogmomsen 2012. Enligt Visita har antalet anmälda jobb ökat från i princip en stillastående arbetsmarkand (0,7%) till 20, 8 % första halvåret i år. Även SCB:s statisktik visar att när årets första kvartal jämförs med motsvarande period förra året har antalet som arbetar i branchen ökat med 9.500 personer.

Vista avslutar med ”Fler och tryggare anställningar….precis vad momssänkningen handlar om”

Det är genom handling vi moderater blivit det nya arbetarpartiet….snacka kan man ju alltid göra.

Lämna ett svar