En klassisk (s) skenmanöver

Sista dagen för april sessionen i Strasbourg. En ovanligt tunn vecka här även om vi idag skall ha en debatt om situationen i Syrien. Annars har det för mig mest kretsat runt mina första stapplande steg som rapportör om Frontex och att jag blivit vald till ordförande i Sub Committé of dentention. Vår uppgift blir att utarbeta guidelines för parlamentariker när de besöker fängelser och läger. Vi skall också ansvara för utbildningen av dem.

Har med spänning följt de senaste dagarnas mediarapportering av (s) skuggbudget. Där de frejdigt beskriver hur de skall bekämpa ungdomsarbetslösheten med att höja skatten och därmed kostnaderna för att anställa unga. Man höjer skatten för unga med hela 16 000 miljoner. Av dessa tusentals miljoner återför de bara 2 000 miljoner till ungdomarna.

Många av  de åtgärder som (s) vill införa för att bekämpa ungdomsarbetslösheten är i princip redan införda eller kommer snart att införas av Alliansregeringen. Detta utan att göra det dyrare att anställa ungdomar. Hur någon kan tro att ungdomar har lättare att bli anställda när det kostar mer är en gåta. Förstår då inte (s) detta?…Jo självklart, men som så många gånger förr utför de en skenmanöver. I detta fall föreslår man åtgärder för en god sak, bekämpa ungdomsarbetslösheten, och sedan använder man större delen av pengarna till annat. De övriga 14 000 miljonerna skall användas till att höja bidrag som A-kassa och ersättningen i sjukförsäkringen. Jag är övertygad om man sagt rent ut vad man gör skulle det inte ha tagits emot särskilt väl: Vi låter ungdomarna betala för höjda bidrag. Glöm aldrig att (s) är ett bidragsparti. Vi moderater är och förblir Sveriges enda arbetarparti

Lämna ett svar