Om du inte tror mig… tro åtminstone på Ronald Reagan

Blir mer och mer irriterad på Aftonbladet. En tidning som jag de senaste åren läst för att jag tyckt att de hållit hög journalistisk kvalité. Den senaste tiden har de helt onyanserat och okritisk övertydligt sällat sig till den socialdemokratiska valrörelsen inför valet 2014.

Rent rationellt förstår jag att de sista dödsryckningarna för den röda adeln framkallar: i krig är allt tillåtet. Det är tur att vi har public service media som rättar till de värsta lögnerna……………..ja ja jag är drypande ironisk.

Alliansregeringen har manövrerat Sveriges ekonomi med en skicklighet som hela Europa beundrar. Det flesta européer möts idag av neddragning, skatthöjningar och mycket hög arbetslöshet. Det är 200. 000 fler människor som går till jobbet idag i Sverige än 2006 och detta i en tid av ekonomiska kris i Europa och världen, som sällan skådats. Anders Borg har tagit parti för den lilla människan gentemot storbankerna. Människor som blir sjuka får hjälp att komma tillbaka och göms inte i långa passiva sjukskrivningar eller förtidspension. Det kanske största samhällsproblemet att så många unga människor inte fick den hjälp de behövde i skolan och som en följd av det….ej godkänd. Nu har en mängd reformer på skolans område sjösatts för att råda bot på den mångåriga förfallet. En arbetsförmedling som börjat förmedla arbete inte bara sysselsättning. Ordning och reda på migrationsområdet med ledorden ”Human men inte naiv. Ja listan kan göras länge.

Nej detta ser inte Aftonbladet utan allt är FEL. Ja vad är då rätt kan man av ordningen fråga sig.

Jo en socialdemokratisk partiledare som inte säger något. När han fick 34 rader i en tidning gjorde han raskt slut på 20.000 miljoner. Höjda utgifter som skall finasierades bl.a. med straffskatt på ungas antällning. Detta i en tid av hög arbetslöshet för unga. En partiledare som som är attraherad av en minoritesregering. Ja något val har man ju inte

Jag inser också att omvända Aftonbladet är omöjligt, men du som väljare bör noga värdera ditt val. Ronald Reagan ( som för övrigt svensk media alltid har ogillat) sa mycket klok bl.a. detta ” Om ett företag eller en privat person lever över sina tillgångar slutar det i konkurs. När en stat lever över sina tillgångar skickar den räkningen till dig” I valet 2014 bör du ställa dig frågan om du vill ha den räkningen eller inte.

Lämna ett svar