Jag lyfter på hatten för Herrljunga

Igår den 27 februari besökte jag Herrljunga och bl.a. deras Integrationsenhet. Med mig på den delen av besöket var en gammal moderat trotjänare Gundrun Gustavsson. Vi förde ett bra och konstruktivt samtal med bl.a. enhetens chef Cecilia. Vad som imponerade särskilt på mig var att det har kommit 154 nyanlända till kommunen de senaste 5 åren och av dessa bor 131 kvar i kommunen. Med hänsyn till den dragningskraft som storstäderna med omnejd normalt har tycker jag detta resultat är mer än anmärkningsvärt….jag lyfter helt enkelt på hatten för Herrljunga.

Skulle denna framgång också kopplas ihop med en långsiktighet om vilka behov kommunen har av arbetskraft t.e.x. inom äldreomsorgen skulle kommunen i samverkan mellan den enskilde nyanlände och arbetsförmedlingen kunna styra utbildningsutbudet till områden där det kommer att uppstå arbetsbrist. Det kändes som den tråden i vår diskussion kommer att testas av både tjänstemännen som av våra moderata företrädare. Politik är möjligheternas konst. Igår var en bra dag.

En kommentar för “Jag lyfter på hatten för Herrljunga

  1. Ditt härliga sätt att ’sälja in’ våra resultat och nappa på samhällsutvecklande ideer gör att vi på Introduktionsenheten gör tummen upp för dig! Kom gärna och besök oss igen. Tills dess ser vi fram emot att oftare sitta ned i politiska disussioner om integrationsfrågor med fokus på möjligheter och framgångskoncept! Kompetensförsörjning är en utmaning och flyktingmottagande och annan invandring en resurs som kan möta upp och i samverkan med myndigheter och andra kommuner är allt möjligt i Herrljunga! Håll i hatten. Med vänlig hälsn Introduktionsenheten (Vem är cecilia ha ha)

Lämna ett svar