Tommy ” Kuba” Waidelich

I skrivande stund pågår fortfarande den aktuella  debatten om den ekonomiska situationen i euroområdet.

Vår moderate finansminister Anders Borgs budskap var som vanligt glasklart. För det första måste vi fortsätta att vårda de offentliga finanserna, för det andra måste bankmarknaden regleras så att de inte äventyrar skattebetalarnas pengar och för det tredje måste vi vårda en arbetsmarknad som klarar omställning. Så långt allt väl.

Sedan äntrade socialdemokraternas ekonomiskpolitiske talesperson, Tommy Waidelich, talarstolen. Han talar om finanskrisen som skapats genom avregleringar och en libralisering av marknaden…….och? För mig är avregleringar och en liberal ekonomisk politik tillväxtfrämjande.

Vidare sa Waidelich att staten succesivt skall gå in och äga banker, ja alltså förstatliga dem. Om Håkan Juholt nostalgiskt drömmer om att backa sitt parti tillbaka till 60-och 70-talet. Alltså en resa i tid. Så drömmer den ekonomiskpolitiske talesperson om att göra en nostalgisk resa i rum. Bort över havet och högt över land till Kuba och Nordkorea. Jag kan i viss mån förstå honom…..tänk att få besöka dessa blomstrande ekonomier.

Må dessa män inte bli vare sig statminister eller finansminister

Lämna ett svar