Nämnde miljoner och glömde miljarder

Partiledardebatten är ännu inte slut, men en segrare är redan korad, statsminister Fredrik Reinfelt.

Debatten inleddes av Håkan Juholt och jag måste säga att jag hyser en viss beundran över hans medverkan, för det kan inte varit lätt med hänsyn till den något turbulenta situationen som han befinner sig i. Helt klart är att han överlägset vann kategorin :Nostalgi. Man riktigt såg hur det lyste i ögonen på de socialdemokratiska ledamöterna för helt plötsligt kände de igen sig. De sveptes tillbaka till 60- och 70-talet med höjda skatter, ofinasierade infrastrukturprojekt, höjda bidrag och politiken som allas goda givare. Tekniken är även densamma. Juholt nämnde miljoner och glömde miljarder. Några futtiga miljoner i satsning till saker som kostar miljarder.

När sedan statministern klev upp i talarstolen var det som vi bytte planet. Över kammaren svepte ett helt annat budskap fram. Ansvar och arbete som ger marginaler, som så väl behövs i dessa tider. Alternativet om man inte sköter sig är istället skattehöjningar och nedskärningar. Ett tydligt budskap till våra ungdomar att vi vill inte göra det svårare för er att få jobb genom att göra det dyrare att anställa er. Det var en statsman som talade, men med känsla. Idag var det extra bra att vara moderat.

Lämna ett svar