Långtråkigt blir det aldrig

Nu lider veckans stockholms sejour mot sitt slut. Det har varit en ovanligt intensiv sådan. Den började redan på måndagen med slutsammanträdet i den statliga utredning om Cirkulär migration där jag ingår under ledning av  Mikaela Waltersson. Vill bara berätta för er att i en statlig utredning, som hållit på  nästan i två år blir det mycket papper att läsa och många detaljer att ta ställning till. Puh tänkte man efter sammanträdet nu blir det nog lite lugnare, men…

I förra veckan var ett betänkande på migrationsområdet klart för utskick, men som jag tidigare skrivit kom allianspartierna och miljöpartiet överens på migrationsområdet. Vilket innebar att betänkandet också skulle stämmas av med miljöpartiet utifrån överenskommelsen. Detta mina vänner har uppfyllt min tid resterande delen av veckan. Eller som jag skämtsamt sa till vår migrationsminister: det vore förbjudet att ingå en överenskommelse när ett betänkande på samma område är färdig skrivet och klart för utskick.

Men nu är det nya tag igen. Måndag och tisdag nästa vecka skall jag tillbringa i Bryssel med Europaråders kommitté för migration. Så nu byter jag språk och övergår till att läsa handlingar på engelska. Men innan Bryssel skall jag åtminstone göra en vända i bostaden för att umgås med min hustru. Långtråkigt blir det aldrig

Lämna ett svar