Och så var det nytt år

 

Europarådet i Strasbourg

Då har startskottet för det nya året gått. Riksdagsarbetet i kammaren har återupptagits efter juluppehållet och igår hölls partiledardebatten. Där Sveriges statsminister kunde konstatera att Sverige nu mycket tydligt sticker ut bland EU:s medlemsstater genom att ha en solid och god ekonomi och ett land som också har förmågan att genomföra nödvändiga reformer. Man skulle också kunna säga att vi börjar bli bäst i klassen. Det känns mycket bra att som moderat riksdagsledamot vara en del av denna framgång. Dagens debatt överskuggades dock av att det var Mona Sahlins och Maria Wetterstrands sista partiledardebatt. Debatten gav också vid handen att alliansen är enad och oppositionen delad. 

För mig kommer en ytterligare en lucka i mitt liv att öppnas när jag på lördag sätter mig på planet till Frankfurt för att sedan de sista milen med bil ta mig till Strasbourg. Det är dags för den första veckolånga sejouren i Europarådet. En församling som bildades 1949 och som har som uppgift att värna individens rättigheter och på så sätt bidra till fred, stabilitet och säkerhet i Europa. Europarådet har 47 medlemsländer och alla europeiska länder utom Vitryssland är med. Sverige har sex ordinarie företrädare, tre socialdemokrater och tre moderater. Mitt arbete skall i första hand fokuseras på migration och flyktingar.

Vad detta kommer att innebär är för mig just nu döljt i dunkel. Jag hoppas att det kommer att klarna. Det påstår åtminstone de mer erfarna.  Så från och med i år och fyra år framåt kommer jag att tillbringa fyra veckor per år i franska Strasbourg.

Lämna ett svar