Replik: Jobbskatteavdraget gynnar alla

Det är skrämmande att läsa Ulla Anderssons ledare i TTELA den 13 januari där hon kallar, vad som faktiskt uppgår till en extra månadslön per år, för något ”försumbart” för Sveriges löntagare. Faktum är att jobbskatteavdraget totalt idag ger en sjuksköterska på NÄL ungefär 1600 kr mer i plånboken varje månad jämfört med 2006.

Att det ska löna sig bättre att jobba är en viktig del av arbetslinjen. När drivkrafterna till arbete blir större arbetar fler och det är mycket viktigt. Därför är jobbskatteavdraget inte bara bra för den som arbetar utan också för alla andra.

En stark arbetslinje är en förutsättning för att vi ska kunna behålla en god välfärd. Utan den kan vi heller inte trygga pensionerna som är beroende av inkomstutvecklingen i samhället. Genom en ansvarsfull ekonomisk politik har det varit möjligt att sänka skatten också för pensionärerna i två omgångar sedan alliansregeringens tillträde 2006. Vid årskiftet gjordes ytterligare en tredje skattesänkning för alla Sveriges pensionärer.

Mikael Cederbratt (M)
Riksdagsledamot, Vänersborg

Lämna ett svar