Radioutfrågning och skräp

Varje valrörelse brukar det uppstå  någon komisk situation. Så även denna. När jag blev utfrågad i Radio Väst så ställde en av reporterna en fråga om jag någon gång gjort något olagligt. Jag tänkte efter en liten stund och svarade något eftertänktsamt ”Ja..jag har säkert slängt papper eller skräp där man inte får  och jag har gått mot röd gubbe….annars är jag en väldig hederlig typ”.

När hela utfrågningen var klar lämnade jag studion och tog med mig debatthandledningen. Debatthandledningen är en vägledning om hur vi bör svara och vad oppositionen tycker inom olika politikområden. Vid den här typen av utfrågningar infinner sig av naturlighet en viss spänningen och så när allt är över går lite av luften ur en. Jag promenerade långsamt tillbaka till bilen och gick som vanligt igenom utfrågning med mycket kritiska ögon. 

När jag kört någon kilometer hörde jag ett ljud och när jag tittade i backspegeln snöade det debatthandledning över hela vägen. Jag hade glömt den på biltaket. Debatthandledningen var, om jag kommer ihåg rätt på ungefär 40 sidor och den var inte ihophäftad. Vägen där detta lokala snöfall inträffade hade 6 körfält och det var rusningstid.

Under en millesekund tänkte jag tanken att bara fortsätta som om inget hade hänt, men då kom jag ihåg vad jag hade sagt under utfrågningen. Jag kunde riktigt höra hur Radio Väst nästa dag först klippte in mitt svar under utfrågningen för att sedan beskriva hur debatthandledningen spreds för vinden och riksdagsmannen lugnt åkte vidare.

Jag bestämde mig snabbt för att stanna och plocka upp papperna. Jag kom då också på att det kanske inte var så bra att i brinnande valrörelse lämna en debatthandledning på en väg för man kunde ju inte veta i vilka händer den kunde komma. Under  de närmaste 15 minuterna kunde de förbipasserande bilisterna observera en moderat riksdagsman som rusade, hoppade och spanade för att inte bli påkörd under upprensningsarbetet. Ofta försöker vi politiker få media intresserade av vad vi gör och säger, men denna gång var min högsta önskan att inte någon från det skrået skulle dyka upp.

Men slutet gott och allting gott….papperna uppplockade och  min heder räddad . Undra om det var denna händelse som var nyckeln till att jag blev återvald till Sveriges Riksdag??

Lämna ett svar