Och så var det morgon igen

Och så var det morgon igen. Men inte vilken som helst. Vi moderater har gjort ett otroligt bra val. Enligt nu tillgängliga siffror 30% till riksdagen.  Låt oss glädjas med det och också se hur detta  avspeglats i vår valkrets.

Norra Älvsborg har ett valresultat på 26,9 %.  En ökning med 5,8% i jämförelse med 2006. En formidabel succé. Vi har ökat i alla kommuner allt ifrån 3,5% till 7,5%. Tittar vi på Dalslandskommunerna är snittökningen 6,7%. Norra Älvsborg börjar bli blått, vilket också har känts i valrörelsen. Heder åt alla moderata valarbetare som gjort detta möjligt.

Låt oss titta lite extra  på den röda högborgen Trollhättan så har vi i riksdagsvalet ökat med 5,3% trots att (s) försökt att smutskasta regeringens handlande i samband med Saab affären. Man skulle då kanske tro att ökning på riksdagsvalet också tydligt skulle avspegla sig i kommunvalet. Nu gjorde det inte det fullt ut även om vi moderater ökade med med ungefär samma siffror  som (s) minskade. Det som är viktigt att komma ihåg är att det oftast är en kommunal fördröjning både i uppgång så som i nedgång. Jag som följt Trollhättemoderaternas kampanj på nära håll vet hur oerhört mycket arbete som lagts ned och förstår jag deras besvikelse när det inte gav resultat med detsamma. Men jag är helt övertygand om att detta goda valarbete är en mycket god investering inför nästa val. Lägger man också till att listan toppas av två mycket kompetenta personer, Peter Eriksson och Sara Ejnell. Två fräscha ansikten som kommer att leda Trollhättemoderaterna mot stora valframgångar i framtiden. Politik är ingen ”quick fix” utan framgången ligger i hårt och tålmodigt arbete. Och med den mycket bra valrörelse som genomförts i Trollhättan har man lagt grunden för framtida framgångar.

Med Trollhättan nämnd men ingen glömd har vi moderater i och med detta val skrivit politisk historia. Den socialistiska eran i Sverige och Norra Älvsborg är bruten….tack och lov.

Smolken i bägaren är naturligtvis att SD har kommit in i Riksdagen. Ett parti som lyckats fånga upp många tappade sugar och beskyllt våra invandrare för samhällets många brister. Tekniken känns igen från trettio-talet. De rödgröna försöker nu lägga problemet, med att det inte går att bilda en majoritetsregering för någon av blocken, i Fredrik Reinfeldts knä, när ansvaret lika mycket är den rödgröna oppositionens. För att SD skall bli vågmästare måste de liera sig med bl.a. (s). Är  (s) villiga att låta politisk taktik komma före Sveriges väl? Miljöpartiets båda språkrör är klart socialistiska men miljöpartiet, som parti, är en blandning av både socialister och personer med klart borgerliga värderingar. Är miljöpartisterna villiga att låta sig toppstyras av sina språkrör, som snart kommer att sluta? Var Lars Ohly står behöver vi inte fundera över , som den kommunist han är, är makten viktigare än Sverige.

Och så var det morgon igen….. men inte vilken som helst.

Lämna ett svar