(s) ändrar kurs i valrörelsen

Efter  gårdagens  ekonomiska  debatt i SVT kan vi konstatera  att  (s) och de  rödgröna  gjort en kursändring. De har ett tag försökt spela på planhalvan  där Alliansen har stor trovärdighet  så som ansvarsfull ekonomisk politik och skattesänkning. Från och med gårdagens debatt handlade det bara från deras sida om återställare inom sjukförsäkring och a-kassan som kryddades med satsningar på offentlig sektor. Klassik socialistisk politik. Det vi nu tydligt måste påvisa  är om de   ökar  kostnaderna inom socialförsäkringssystemen kommer  inte pengarna att räcka till välfärdens verksamheter, dess kärna. Om man inte kraftfullt höjer skatterna för låg-och medelinkomstagare. Vi skall inte underskatta kraften i , den i våra ögon enkla eller rent av billiga retoriken, för svenskarna har under årtionden socialiserats. Så beväpna er för att möta påståenden som: ni har bara sänk skatten för miljonärer,  man blir inte frisk av att vara fattig, gigantiska kostnadsökningar för  a-kassa…..bara Östros sätter gränser…och det gör han inte.

Vad vi i Alliansens står för är en reel satsning på välfärdens kärna med fokus på kvalité inom sjukvården, skolan och äldreomsorgen. Där patienten, eleven och de  äldre  skall stå i centrum. Därför är det viktigt  med en förstärkt patientsäkerhet, långsiktig satsning på psykiatrin och en skärp vårdgaranti för bättre tillgänglighet  på  sjukvårdens  område. Lika viktigt är det att öka tryggheten och valfriheten i äldreomsorgen.  Vi kommer därför att tillföra  5, 8 miljarder till sjukvård och äldreomsorg för perioden 2011-2014.  Svensk skola skall gå från teoretisk förvaring till teoretisk och praktiskt kunskapsöverföring.  Våra ungdomar skall helt enkelt förberedas för att få jobb.

Alliansen politik är jobbskapande. Med fler människor  i arbete utvecklas  pensionerna bättre och vi får en större skattebas, som i sin tur ger mer pengar till välfärds kärna utan gigantiska skattehöjning för låg- och medelinkomstagare….hi, hi ,hi det där lät som Östros . (s) och de rödgrönas politik å andra sidan är  tillväxthämmande och utan tillväxt ingen välfärd.

Valrörelsen och kampen om regeringmakten har med andra ord bara börjat.

Lämna ett svar