Det började med jobbskatteavdrag och slutar med extra månadspension

I och med gårdagens vallöfte från Alliansen om ytterligare sänkt skatt för pensionärer bevisar ånyå  Alliansen sin trovärdighet. En trovärdighet som står i bjärt kontrast med socialdemokraternas tomma vallöften. Det borde nu vara uppenbart för svenska folket att ett parti som under så många år underlåtit att sänka skatten för pensionärerna nu mitt i en brinnande valrörelse skulle ha kommit på bättre tankar. Nu börjar t.o.m. socialdemokraternas megafon, PRO och dess ordförande,  få svårt att kritisera Alliansen.

Och det är inte konstigt för detta förslag innebär ett rejält tillskott i pensionärernas  plånböcker. Förutom de redan genomförda två stegen med sänkt skatt aviseras nu ytterligare skattelättnader. En sänkning av skatten den 1 januari 2011 och om ekonomin tillåter ytterligare sänkt skatt under mandatperioden. För en garantipensionär (pensionär med låg pension) kommer den totala skattelättnaden bli 7. 070 per år och för en pensionär som har 200. 000 i pension blir sänkningen 10.194 per år.  Garantipensionärens pension efter skatt är ungefär 7.000. Det innebär att även pensionärerna nu kan tala om en extra månadspension per år på samma sätt som den som arbetar kan tala om en extra månadslön per år.

Den extra månadspension är frukten av en ansvarsfull ekonomisk politik som förts under den här mandatperioden och som nu även pensionärerna får skörda frukterna av.  Får Alliansen också fortsätta  stärka kärnan i välfärden skapar det en trygghet när sjukdomar och krämpor kommer smygande på äldre dagar. En trygghet som våra äldre  väl förtjänar.  Med ROT och RUT avdragen blir det också möjligt för många äldre att bo kvar hemma och kunna betala för tjänster som städning, reparationer och trädgårdsarbete. Sverige skall vara ett bra land att åldras i och det är Alliansregeringen en garant för. Jag har sagt de förut men jag säger det igen: Pensionärer akta er för (s)

Lämna ett svar