Tankar från en brygga

Sitter i solskenet  och känner värmen . Klockan visar på 07.40 och kaffet smakar underbart. Visst är det härligt att bara var och låta tankarna sväva fritt.

Vi moderater har under de senaste åren gjort, har jag för mig över 1500 besök, på skolor, äldreboende och vårdcentraler. Alltså välfärdens kärna. Eftersom dessa verksamheter är politiskt styrda antingen genom drift eller finansiering är det viktigt att kommunikationen mellan politiken och de som utför detta viktiga värv fungerar. Jag har i så många år suttit i diskussioner med tjänstemän och tagit, i mina ögon, oerhört bra och vettiga beslut. När man sedan fångas av hur dessa mottagits ”på golvet” har jag  ibland inte med  detsamma förstått att jag har varit inblandad. Jag får också dagligen rapporter från min hustru, som arbetar i offentlig sektor, om förändringar som sker och när jag lyssnar på henne undrar jag: vad tänker de där politikerna.. är de inte kloka. Alltså sådana som jag.

Kommunikation, dialog, samtal, kontakter, nätverk …allt måste bli ännu bättre än idag. Var gränsen för vad vi som politiker ” lägger oss i” är svårt att exakt precisera. Där tycker jag ändå att vi moderater påbörjat ett bra arbete med alla dessa besök i välfärdens kärna. Helt klart och ställ utom allt tvivel är att vi skall se till att pengar finns för detta viktiga arbete.

Som alltid på en brygga går tankarna till havet och båtar. Vår båt suckat av välbehag igår när jag lät henne glida ned i det salta havet i Strömstad. Hon hade nämligen varit i sötvatten i nästan tre veckor och nu kom hon hem.Vad man föredra, söt- eller saltvatten är upp till var och en, men jag som stora delar av mitt liv levt vid Västerhavets strand älskar lukten av salt och tång. Att vara på havet är som att ge sig  ut på livets seglats. Du måste kunna navigera och din båt måste vara sjövärdig och säker för då först då kan du känna den verkliga friheten och sätta kurs var helst du vill. Det är precis det jag vill vi skall ge våra barn och ungdomar…alltså kunskaper från skolan att de kan navigera i livet och en sjövärdig båt i form av bra vård, god omsorg och en sjukförsäkring som ger trygghet vid sjukdom och stöd för att om du kan återgå i arbete. Då  ligger livets hav öppen för att upptäckas och upplevas.

Visst är det märkligt vad tankarna svävar en solig morgon på en brygga.

En kommentar för “Tankar från en brygga

  1. Passa nu på att ta en välbehövlig semester! Ett välladdat batteri kommer att behövas i höstens val.

    Att besöken i verkligenheten behövs är ställt utom alla tvivel. Det är något ni proffspolitiker, och vi fritidspolititker, måste fortsätta med.

    Ha en skön sommar!

Lämna ett svar